Jahody - vyznačují se vysokým obsahem vitaminu C. Obsahují i vitamin B, železo, sodík, hořčík a vápník, fosfor. Jahody mohou pomoci lidem, kteří trpí dnou, revmatickým onemocněním a nemocemi z nachlazení. Dále lidem, kteří trpí chudokrevností, onemocněním ledvin, jater, srdce a cév, zácpy a hemeroidů. Jahody rovněž pomáhají lidem s kožními problémy. Masky z jahod působí protizánětlivě a hojivě. Konzumaci jahod by se měli vyhnout lidé se střevními potížemi a ti, jenž jsou na jahody alergičtí (kopřivka).
Jablko - působí pozitivně na nervovou soustavu, díky velkému obsahu minerálů a vitamínů posiluje organismus. Jablka mají protizánětlivé a krvetvorné účinky. Jablka se používají při regeneraci a detoxikaci organismu, při průjmu, zácpě, při poruchách trávení, skleróze, dně, revmatismu, chudokrevnosti, bolestech hlavy, při nachlazení a chrapotu (výluh ze sušených jablek). Jsou dobrými pomocníky při snížení hladiny cholesterolu, horečce, bronchitidě a žaludečních problémech. Jablka působí i na popáleniny, omrzliny, jizvy, na trhlinky na prsních bradavkách a v ústech, v péči o pleť (vnější působení).
Borůvky - snížují hladinu cholesterolu, pomáhají regulovat množství cukru v krvi (diabetes). Působí proti rozvoji rakoviny, srdečnímu onemocnění, cukrovce a i při degeneraci mozku.
Ananas - pozitivně působí na zažívací ústrojí a krvácivost. Působí protizánětlivě a chrání žaludeční sliznici. Může také potlačovat bolest a tlumit otoky při artritidě a po úrazech.
Zelenina:
Hlávkový salát - má nízký obsah kalorií a proto velice vhodný pro ty, kteří chtějí shodit nějaký ten kilogram navíc. Hlávkový salát obsahuje velké množství kyseliny listové. Ta je důležitá pro růst, tvorbu krve, mozek, pro činnost trávicí soustavy a zdravé vlasy. Je nezbytná i pro těhotné ženy, protože brání vzniku některých vývojových vad. Listy salátu jsou zdrojem beta-karotenu, který ochraňuje organismus před degenerativními onemocněními. Hlávkový salát není vhodný pro lidi, kteří mají špatnou funkci střev.
Ředkvičky - obsahují látky s proti rakovinovou aktivitou. Obsahují velké množství vitaminů C, nezbytného k tvorbě kolagenu, který je potřebný pro zdravou kůži, kosti, chrupavky, zuby, dásně a k lepšímu hojení ran.
Kedluben - má vysoký obsah vitaminu C. Obsahuje i beta-karoten a spousty minerálů. Stejně jako ředkvičky, má schopnost chránit před některými druhy rakoviny. Obsahuje i dostatečné množství vlákniny, jejíž rozpustná forma se podílí na snižování hladiny cholesterolu. Nerozpustná vláknina zase pomáhá při zácpě.